Halloween HuppanjBele-módra

Halloween HuppanjBele-módra

Eljött a nagy sütőtök-dömping, egymás után kerülnek fel a mókás narancsszínű dekorációk az otthonokba, és az üzletek kirakataiba is. Neked is szükséged lesz valami egyedire, valami kényelmesre... valami narancssárgára és egy kis feketére!

Eljött a nagy sütőtök-dömping, egymás után kerülnek fel a mókás narancsszínű dekorációk az otthonokba, és az üzletek kirakataiba is. Előkerülnek a denevér-motívumok, az utcákon pedig nemsokára jelmezes lurkók jönnek szembe veled. Neked is szükséged lesz valami egyedire, valami kényelmesre... valami narancssárgára és egy kis feketére!

 

Miről szól a halloween valójában?


Biztosan tudod, hogy a halloween egy angolszász ünnep, ami először Amerikában, majd az elmúlt évtizedben Nyugat-Európában is nagyon népszerűvé vált. Jellemzően mindenkinek az ijesztő ruhába öltözött gyerekek és a „Trick or treat!” („Csokit vagy csalunk!”) szólam jut eszébe, de ennél azért többről van szó.

 

A kelta hit szerint a kelta újév előestéjén – vagyis október 31-én – a Napisten a Halál és Sötétség fogságába került, a halottak lelkei pedig ezen az éjjelen tudtak átvándorolni a holtak birodalmába. Az emberek különféle szertartásokkal próbálták távol tartani a szellemeket az otthonuktól és megkönnyíteni a vándorlásukat.

 

Ez a hagyomány később keveredett több római ünneppel is, mint például a holtak emléknapjával. Az ősi hiedelmek szerint az eltávozott lelkek ezen a napon kelnek útra és próbálnak meg visszatérni az élők világába. Minden arról szól tehát ma is, hogy a szellemeket ijesztő maskarákkal és tűzgyújtással próbáljuk távol tartani az otthonainktól. Ha tűzgyújtás, akkor töklámpás!

 

Halloween HuppanjBele-módra

 

Jack, a tökös

 

Ki volt Jack? Egy naplopó! Aki, ha lett volna neki, egész nap babzsákfotelben hentergett volna. Kicsit részeges volt, ám éles eszű – olyannyira, hogy még magát az ördögöt is megtréfálta!


A nagy ivászatok után folyton eljárt Jackhez az ördög, de ő ezt hamar megelégelte. Felcsalta egy fa tetejére és a fa törzsébe keresztet vésett, hogy az ördög ne tudjon lemászni. Később azért elengedte és megígértette vele, hogy nem kísérti többé. 

 

Persze a sok tivornya és csínytevés után a halálát követően sem a mennyországban, sem a pokolban nem látták szívesen, ezért örökre a két világ között rekedt. Egyetlen izzó fadarabot vihetett csak magával, hogy ne kelljen örökké a vaksötétben kóborolnia. Ezt egy kivájt takarmányrépába zárta, amit később – ismeretlen okból – felváltott a sütőtök. A Jack-o’-lantern (töklámpás) innen ered! Egy szép, narancssárga babzsákfotelben erről elmélkedhetsz még naphosszat!
Most a prémium cuccokat kedvezménnyel kaphatod, ha szeretnéd!

 

Buli van!

 

Halloween bulit szervezel otthon? Dekorációnak ne csak a papírgirlandok és töklámpások jussanak eszedbe! A bútoraidat is halloween-hangulatba öltöztetheted. Ha már van HuppanjBele babzsákfoteled, rendelhetsz tőlünk csak huzatot is, így narancssárga és fekete színben pompázhatnak a megszokott darabok. Itt találsz egy klassz fotógalériát, kedvcsinálóként.

KUPON + 11 dolog, amit tudnod kell babzsákfotel vásárlás előtt! - HuppanjBele.hu 

Amikor már kimerültetek a cukorka osztásban és az állandó ajtóhoz ugrálásban, akkor hol máshol pihenhetnétek ki magatokat, mint egy szuper, ölelős babzsákfotelben? Akár „felnőttes” bulit, akár pizsamapartit tartasz a gyerekeknek, biztosan mindenki kedvence lesz!

Néhány tradicionális játékkal még fűszerezheted a programot. Ilyen az almahalászat, aminek során egy vízzel teli tálból kell az úszkáló almákat szájjal kihalászni. Vagy fűzz fel cérnára csokiszeleteket. Akasszátok fel a csokifüzért fejmagasságba és hátratett kézzel próbáljátok meg leenni az édességet a madzagról! Garantáltan maszatosak és még vidámabbak lesztek!

Ha annyira jól alakul az este, hogy táncolnátok is, csak dobjátok félre egy sarokba az összes fekete és narancssárga babzsákfotelt és már van is elég helyetek! Aki hamar kidől, simán elaludhat egy kényelmes babzsákon, hiszen bárhogy nyúlsz el rajta, igazodik a tested formájához. Még nem késő megrendelni a babzsákfoteledet, legyél Te a legmenőbb!

 

A pihenés éjszakája

 

Halloween éjszakáján nem mindenki bulizik, vagy vándorol házról-házra. Ha úgy érzed mindebből kimaradnál, akkor bezárkózhatsz a lakásodba és egy kényelmes babzsákba süppedve várhatod, hogy elmúljon a cukorkagyűjtők rohama.

Jól esik a meleg lakásból nézni a lámpással vonuló gyerekeket, akik lelkesen zajonganak a hideg késő őszi estén, vagy végigbeszélgetni az estét pár baráttal. A töklámpások fénye sejtelmes hangulatot varázsol, jó kis ijesztő meséket találhattok ki – ilyenkor persze nem árt, ha van hová bújni: mondjuk egy fekete babzsákfotelbe, amit elrejt a sötétsééég... 

 

 

 

 

Ezen az oldalon megtalálod a
11 DOLOG, AMIT TUDNOD KELL BABZSÁKFOTEL VÁSÁRLÁS ELŐTT!
című tanulmányt.

Már több mint 4.724 boldog vásárlónknak jelentett komoly segítséget.
Szerintem Neked is tetszeni fog!
Klikk a képre:

KUPON + 11 dolog, amit tudnod kell babzsákfotel vásárlás előtt – HuppanjBele.hu

... és máris a Tiéd lehet a

11 dolog, amit tudnod kell babzsákfotel vásárlás előtt című INGYENES Tanulmány!

és a

10%-os KUPON!

 

> Kérem a Tanulmányt és a Kupont! <

(Klikk a linkre vagy a képre!)

 

 

* * *

 

 

Szólj hozzá

Minden bejegyzés jóváhagyást igényel

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.