BLOG

Alig a BabzsákBlog indulása után jött a hír - babzsák lőszereket használnak a terrorelhárítók - mely igencsak elgondolkodtatott. Sokkal vidámabb dolgokról készültem írni, de ez csak nem hagyott nyugodni. Utánanéztem hát!

 

Babzsák lőszereket használnak a terrorelhárítók

A Belügyminisztérium (BM) kedden este tette közzé, a rendőrségnél használatos kényszerítő eszközök listáját. A BM táblázata szerint a legtöbb eszközt a Terrorelhárítási Központ (TEK) használja: többek között elektromos sokkolókat, viperákat, könnyű hangfény gránátokat, mesterlövész puskákat és úgynevezett babzsák lőszereket.

Hogyan lehet babzsákkal tömeget oszlatni?
A rendőrségek tömegoszlatásra egyre kevésbé használnak sörétes puskát, viszont egyre gyakrabban 40 milliméteres gránátvetőt. Ebbe ugyanis gyakorlatilag bármit bele lehet pakolni: vegyszereket, szivacslövedéket vagy kis babzsákokat is - utóbbi kettő EU-kompatibilis, vagyis a nyugat-európai rendőrségek is ezekkel oszlatnak. A szivacs és a babzsák "nem hatol be a testüregbe", "csak feldönti" a célpontot.

 

Humánus tömegoszlató fegyverek...
Szerte a világon a rendőrségek rengeteg pénzt költenek arra, hogy minél kisebb sérülést okozó, de mégis hatékony fegyvereket fejlesszenek ki. A szivacslövedék kikísérletezése például kilencmillió dollárba került - magyarázta Simonyi Ottó rendőralezredes, kiképzőtiszt az Origo írásában.

Babzsáklőszer - HuppanjBele.hu

Babzsák, ahogy senkinek nem ajánlom!

Babzsáklőszer - HuppanjBele.hu

Babzsák és fegyver egy asztalon. Nekem még egy lapon említve is erős...

Babzsáklőszer - HuppanjBele.hu

Ezen a képen jól látható, a kiszóródott, apró töltőanyag. 

 

 

Háát, nekünk a babzsákról egész más jut eszünkbe!
Azt kívánjuk, hogy senki ellen ne kelljen használni, még ezeket a humánusnak nevezett tömegoszlató fegyvereket sem.

Ugyanis a babzsák szerintünk egészen másra való! 
Ha felmegy a pumpa, akkor inkább huppanj bele, számolj el 100-ig, lazulj el, gondolj kellemes dolgokra és pihend ki magad. No para. Relax. Ennyi. Csak lazán. 

Babzsákfotel - XL Párna - huppanjbele.hu

Babzsákfotel, ahogyan mi szeretjük! Békés célokra! :)

 


Ha tetszett a cikkünk, és még nem vagy hírlevél-feliratkozónk, mindenképpen érdemes megadnod adataidat ide kattintva, hiszen így értesülhetsz leghamarabb friss blogbejegyzéseinkről. Sőt, exkluzív kedvezményben is részesülsz!