Mi van igazából a babzsák belsejében?

Mi van igazából a babzsák belsejében?

A babzsákfotel hallatán sokaknak természetesen rögtön az ugrik be, hogy egy valóban babbal töltött, kényelmes ülőalkalmatosságról van szó. Ez viszont manapság már nem igazán van így – ha kinyitnánk a fotelünket babok után keresve, bizony meglepődnénk!

A babzsákfotel hallatán sokaknak természetesen rögtön az ugrik be, hogy egy valóban babbal töltött, kényelmes ülőalkalmatosságról van szó. Ez viszont manapság már nem igazán van így – ha kinyitnánk a fotelünket babok után keresve, bizony meglepődnénk!

 

A modern babzsákfotelek ugyanis már nem babbal töltöttek, holott a régi időkben eleinte valóban hüvelyes terméseket, illetve lencsét, és cseresznyemagot is használtak a feltöltéséhez. A cseresznyemaggal töltött zsákhoz legenda is fűződik, méghozzá maga a babzsákfotel megszületésének története. Eszerint egy indiai maharadzsát állandó hátfájást gyötört, amit egyik ágyasának sikerült elmulasztani. A hölgy különleges ajándékként egy nagy zsákot varrt, melyet cseresznyemaggal töltött meg. Egy másik történet szerint Észak-Olaszországban az addig gesztenyefalevekkel telegyömöszölt zsákot a polisztirol pellettel váltotta fel három olasz dizájner, ami után valóságos robbanás következett be a babzsákfotelek népszerűségében.

Mi van igazából a babzsák belsejében? - Huppanj Bele! Babzsák Blog

 

Manapság habosított polisztirol-gyöngyök rejtőznek a kényelmes puffokban, ami több szempontból is előnyös.

Elsődlegesen higiéniai szempontokat szolgál, mivel a polisztirol töltőanyag teljesen antiallergén, taszítja a vizet, így tisztítása is egyszerűbb.

Másik előnye a könnyűség, ami nem utolsó szempont egy ülőalkalmatosság, bútor esetében.

 

 

KUPON + 11 dolog, amit tudnod kell babzsákfotel vásárlás előtt! - HuppanjBele.hu

 

 

A legfontosabb viszont mégis az, hogy megfeleljen azoknak az ergonómiai kívánalmaknak, amiért annyira szerethető és imádnivalóan kényelmes a babzsákfotel. A sok kis ezer gyöngy hamar átveszi a test, így hátunk formáját is, ezért az ülés közben munkára kényszerült izmok teljesen tehermentesítetté válnak, és megpihenhetnek. A gyöngyök így leveszik a terhet a derekunknál elhelyezkedő izmok esetében is, épp ezért teszik lehetővé a tökéletes pihenést.

Nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a gyöngyök hőkiegyenlítő hatásúak, ezért hamar átveszik a test melegét – a hőérzet nem növekszik meg túlságosan, éppen ezért kellemes hatással van a gerincre és az izmokra. 

* * *

 

Bízom benne, hogy kedvet kaptál a babzsák feelinghez!

 

Ezen az oldalon megtalálod a
11 DOLOG, AMIT TUDNOD KELL BABZSÁKFOTEL VÁSÁRLÁS ELŐTT!
című tanulmányt.

Már több mint 4.724 boldog vásárlónknak jelentett komoly segítséget.
Szerintem Neked is tetszeni fog!
Klikk a képre:

KUPON + 11 dolog, amit tudnod kell babzsákfotel vásárlás előtt – HuppanjBele.hu

... és máris a Tiéd lehet a

11 dolog, amit tudnod kell babzsákfotel vásárlás előtt című INGYENES Tanulmány!

és a

10%-os KUPON!

 

> Kérem a Tanulmányt és a Kupont! <

(Klikk a linkre vagy a képre!)

 

 

* * *

 

 

Szólj hozzá

Minden bejegyzés jóváhagyást igényel

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.