BLOG

A babzsákfotel hallatán sokaknak természetesen rögtön az ugrik be, hogy egy valóban babbal töltött, kényelmes ülőalkalmatosságról van szó. Ez viszont manapság már nem igazán van így – ha kinyitnánk a fotelünket babok után keresve, bizony meglepődnénk!

 

A modern babzsákfotelek ugyanis már nem babbal töltöttek, holott a régi időkben eleinte valóban hüvelyes terméseket, illetve lencsét, és cseresznyemagot is használtak a feltöltéséhez. A cseresznyemaggal töltött zsákhoz legenda is fűződik, méghozzá maga a babzsákfotel megszületésének története. Eszerint egy indiai maharadzsát állandó hátfájást gyötört, amit egyik ágyasának sikerült elmulasztani. A hölgy különleges ajándékként egy nagy zsákot varrt, melyet cseresznyemaggal töltött meg. Egy másik történet szerint Észak-Olaszországban az addig gesztenyefalevekkel telegyömöszölt zsákot a polisztirol pellettel váltotta fel három olasz dizájner, ami után valóságos robbanás következett be a babzsákfotelek népszerűségében.

Mi van igazából a babzsák belsejében? - Huppanj Bele! Babzsák Blog

 

Manapság habosított polisztirol-gyöngyök rejtőznek a kényelmes puffokban, ami több szempontból is előnyös.

Elsődlegesen higiéniai szempontokat szolgál, mivel a polisztirol töltőanyag teljesen antiallergén, taszítja a vizet, így tisztítása is egyszerűbb.

Másik előnye a könnyűség, ami nem utolsó szempont egy ülőalkalmatosság, bútor esetében.

A legfontosabb viszont mégis az, hogy megfeleljen azoknak az ergonómiai kívánalmaknak, amiért annyira szerethető és imádnivalóan kényelmes a babzsákfotel. A sok kis ezer gyöngy hamar átveszi a test, így hátunk formáját is, ezért az ülés közben munkára kényszerült izmok teljesen tehermentesítetté válnak, és megpihenhetnek. A gyöngyök így leveszik a terhet a derekunknál elhelyezkedő izmok esetében is, épp ezért teszik lehetővé a tökéletes pihenést.

Nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a gyöngyök hőkiegyenlítő hatásúak, ezért hamar átveszik a test melegét – a hőérzet nem növekszik meg túlságosan, éppen ezért kellemes hatással van a gerincre és az izmokra.

___

 

Szeretnéd Te is álmaid babzsákfotelében lógatni a lábad?

 

Egy süppedős, körülölelős, biztonságos fészekre vágy? Ami csak a Tiéd? Minden nap, amikor csak akarod?

Akkor spéci babzsák kedvezményekkel járulunk hozzá, hogy meg is valósulhasson terved.

Nézd csak, kattints itt lejjebb a kis képre!

 

   

Szeretnél Te is egy szuper babzsákfotelt?
Ráadásul spéci kedvezménnyel?
Rendben.
 

Máris a Tiéd lehet a
 

11 dolog, amit tudnod kell
babzsákfotel vásárlás előtt

című ingyenes tanulmány!
 

és az
 

Egyedi, 10%-os Kupon!
 

Igen, kérem a Tanulmányt és a Kupont!

(Klikk a linkre vagy a képre!)

11 dolog amit tudnod kell babzsákfotel vásárlás előtt! Kupon + Ingyenes Tanulmány