Környezetbarát vagy? A polisztirol gyöngy neked való!

Környezetbarát vagy? A polisztirol gyöngy neked való!

Azt gondolod, hogy a mesterségesen előállított dolgok csakis károsak lehetnek a környezetre? Nem mindig van ez így és nekem bizonyítékunk is van erre! Egy 2013. márciusi tanulmányból kiderült, hogy a polisztirol kiemelkedően környezetbarát anyag!
Kutyaágy házőrzőnek, kis kedvencnek - mert megérdemli! Olvasás Környezetbarát vagy? A polisztirol gyöngy neked való! 5 perc Következő Babzsákfotel gyereknapra

Azt gondolod, hogy a mesterségesen előállított dolgok csakis károsak lehetnek a környezetre? Nem mindig van ez így és nekem bizonyítékunk is van erre!

 

Egy 2013. márciusi tanulmányból kiderült, hogy a polisztirol kiemelkedően környezetbarát anyag! Ez pedig a babzsákfotel szempontjából igenis fontos.
A bonni Építési Anyagok Környezetvédelmi Szervezete Európa 13 országának 24 gyártóüzeméből vett mintát vizsgált és értékelték azokat ökológiai szempontból az ISO 14025 szabvány szerint.

 

A környezetvédelmi terméknyilatkozat (EPDs) a termékek teljes életciklusát vizsgálja, a gyártástól a megsemmisítésig, újrahasznosításig. Ez alapján kijelentették, hogy a polisztirolnak egészséget- és környezetet károsí­tó hatása nincs!

 

VIDEO BLOG
Nézd meg a blogbejegyzésről készült videót, itt:

 

Hangos-Blog 
Ha szívesebben hallgatnád, csak klikk a play gombra!

Ha útközben szeretnéd meghallgatni, töltsd le .mp3-ban:

 

Biztosan neked is feltűnt, hogy ha ételt rendelsz, polisztirol dobozban hozzák a meleg ebédedet, illetve a fagyidat ebben hozod el a cukrászdából. A polisztirolt az építőiparban is hőszigetelésre használják. Ezért nem is csoda, hogy egy kényelmes polisztirol gyöngy kupac kiváló hőszigetelő képességgel bír a babzsákodban is!

 

Most nem untatlak a gyártási folyamattal, hiszen úgyis a végeredmény a lényeg: hogy legyen egy igazán tartós töltőanyag a babzsákodban, ami nem zsugorodik össze egyhamar, nem szívja magába a nedvességet és a padló hűvösségét sem érzed rajta keresztül.


És nem utolsó sorban pehelykönnyű! Mert gondold csak el, milyen piszok nehéz lenne ha valóban - a hiedelmek szerint - babbal töltenénk meg… Nemhogy a gyerekek nem tudnának bele nagyokat ugrabugrálni, anélkül, hogy belesajdulna a popsijuk, de Te is belezöldülnél, amíg egy 500 Literes, babbal töltött zsákot meg bírnál moccantani. Akik szerint a babzsák babbal van töltve, még biztosan nem kaptak a vállukra egy zsák paszulyt…

 

Az igazi babzsákfotel polisztirol gyöngyel van töltve - HuppanjBele.hu

 

Na, de vissza az igazi babzsákfotel töltőanyaghoz, a polisztirol gyöngyhöz.

 

Annyit azért tudnod kell, hogy a polisztirol gyöngy egyik alkotóeleme légnemű, ezért ilyen könnyű!


A polisztirol 98 %-a levegő és csupán 2 %-a polisztirol. A töltőanyagnak az alapanyaga pedig a kőolaj. Ha tovább gondoljuk, ez azt jelenti, hogy minden egyes liter olaj, amiből babzsákfotel töltőanyag készül, átlagosan 200 liter olajat takarít meg.


Bármennyire is imádom a kocsikat, be kell látni, hogy a kőolajból babzsákfotel töltőanyagot előállítani sokkal hatékonyabb, mint üzemanyagot!
A polisztirol gyöngy gyártása során a pentán hajtógázzal felfújt gyöngyön belül apró, zárt cellák alakulnak ki, ennek köszönhető a kiváló hőszigetelő képessége és formatartása.

 

 

KUPON + 11 dolog, amit tudnod kell babzsákfotel vásárlás előtt – HuppanjBele.hu

 

 

A legjobb töltőanyag babzsákfotelhez


 -  Antiallergén, hiszen sem a gyártás, sem a feldolgozás során nem érintkezik allergén anyagokkal. Az előállítás során keletkező portól is megtisztítják és az apróbb darabokat eltávolítják.
 -  Freonmentes. Gombák és baktériumok nem támadják meg.
 -  Fagy- és hőálló, -65oC - +80oC-ig megtartja eredeti fizikai tulajdonságait.
 - Pehelykönnyű. Tehát az óriási felnőtteknek készülő, 500 Literes XL Párna is csak 8,5 kg! A gyerekeknek való Junior babzsákok pedig csak 4 kg-osak, így a legkisebbek is könnyedén tudják hurcolni a gyerekszobából, a nappaliba.

A Huppanj Bele! babzsákokat I.osztályú polisztirol golyócskákkal töltjük meg, hogy hosszú ideig élvezhesd a kényelmet. Mivel nem darálékot, hanem tökéletesen kerek gyöngyöket használunk, kevésbé zsugorodik a töltelék és ritkábban is kell pótolni.

 

 

Amire mindig kiemelten figyelj, az az, hogy a babzsák mivel van megtöltve!?


Ugyanis ezen a ponton a legtöbb lakberendezési áruház is elvérzik! Évek óta elborzadok, amikor a bútorok között találok végre egy-egy távolabbról pofásnak tűnő babzsákot, és mikor beleülök, érzem a zizegő, összecsomósodott galacsinokat.

Közelebbről megnézve sok esetben darálékot használnak. Egész egyszerűen egy darálóba, abritterbe beledobálják pl a hulladék hungarocellt. pl a TV, vagy a háztartási gépek csomagolására használt, már kidobált hungarocellt, és azt a poros darabos szemetet töltik bele… Főbenjáró bűn!!!


Az csak egy dolog, hogy minden olyan lesz a szobában, mintha a lisztet szórnád szét a szőnyegen, és porszívózhatsz éjjel-nappal, de aki kicsit is allergiás… hát, az csúnyán megemlegeti!

Szeretem a lakberendezési áruházakat, és mindig azt hiszem, hogy inkognitóban nézelődhetek. Pedig már nem egy alkalommal jött oda hozzám pironkodva az eladó, hogy „hát ezek sajnos nem olyanok, mint amiket ti készítetek…”


Hoppá! Ha tudja, akkor miért? Ja persze, hát végül is ő csak a munkáját végzi. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy ha a babzsákjaik ilyenek, lehet, hogy a többi bútorukkal sem kellene közelebbi kapcsolatot kezdeményeznem…

Az elbaltázott babzsákok témáról egy monstre elrettentő anyagot tudnék készíteni, mert sajnos olyan gazdag a témája. Az élet számtalan fatális tévedést sodort már az utamba. Pedig azt gondolnám, hogy ez olyan egyszerű, mint egy faék. Lehet készítek is erről majd egy videót.

 

De addig is, ha a Te babzsákfoteled is utántöltésre szorulna, itt rendelhetsz egy zsák polisztirol gyöngyöt !

 

 

 

 

* * *

 

Bízom benne, hogy kedvet kaptál a babzsák feelinghez!

 

Ezen az oldalon megtalálod a
11 DOLOG, AMIT TUDNOD KELL BABZSÁKFOTEL VÁSÁRLÁS ELŐTT!
című tanulmányt.

Már több mint 4.724 boldog vásárlónknak jelentett komoly segítséget.
Szerintem Neked is tetszeni fog!
Klikk a képre:

KUPON + 11 dolog, amit tudnod kell babzsákfotel vásárlás előtt – HuppanjBele.hu

... és máris a Tiéd lehet a

11 dolog, amit tudnod kell babzsákfotel vásárlás előtt című INGYENES Tanulmány!

és a

10%-os KUPON!

 

> Kérem a Tanulmányt és a Kupont! <

(Klikk a linkre vagy a képre!)

 

 

* * *

 

 

Szólj hozzá

Minden bejegyzés jóváhagyást igényel

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.