Húzódnak az izmaid?

Húzódnak az izmaid?

Nos, akinek volt már – bárhol a testén – izomhúzódása, annak nem kell különösebben ecsetelni, hogy az mekkora fájdalommal jár. Sem feküdni, sem állni, sem egyáltalán megmozdulni nem akarunk. Fáj, fáj és egészen idegőrlő tud lenni. Mi az oka és mi az "orvosság” ellene? Ezt vesszük most sorra.

Nos, akinek volt már – bárhol a testén – izomhúzódása, annak nem kell különösebben ecsetelni, hogy az mekkora fájdalommal jár. Sem feküdni, sem állni, sem egyáltalán megmozdulni nem akarunk. Fáj, fáj és egészen idegőrlő tud lenni. Mi az oka és mi az "orvosság” ellene? Ezt vesszük most sorra.

 

Azért is igen kellemetlen, mert nem igazán lehet felkészülni rá. Elég egy rossz mozdulat, egy hirtelen helyzetváltoztatás és már „végünk is van”. Az egyik legkellemetlenebb izomhúzódás a gerinc mellett lévő – két oldalon elhelyezkedő – izmok húzódása és a – vele szinte együtt járó – gyulladása.

 

Húzódnak az izmaid? Babzsák Blog - Huppanj Bele.hu

 

Mások számára, a vicces testhelyzetben lévő látványunk okod adhat a mosolyra, nekünk már annál kevésbé. Nappal és éjszaka is – nem szűnő és nem enyhülő – fájdalomnak vagyunk kitéve. Akinek volt már ebben tapasztalata tudja, hogy van egy kb. két négyzetcentiméteres „helyzet” fekvéskor, vagy üléskor, melyet, ha megtalálunk a kínszenvedéses – forgolódás közben, akkor megpihenhetünk egy darabig. Abban az egy testhelyzetben nem érzünk olyan iszonyatos fájdalmat és van esélyünk még arra is, hogy egy órát aludni tudjunk.

 

Valahogyan azonban mindig nyomódik a meghúzódott rész, ha ráfekszünk azért, ha a másik oldalon vagyunk, akkor azért. Állni szinte elviselhetetlen, ülni szintén borzasztó, legyen szó akár támlás, akár támla nélküli székről. Óvakodjunk ilyenkor a megfázástól, mert a tüsszentés is maga a rettenet!

Ez a fájdalmas időszak – még gyógyszeres kezelés mellett is – eltarthat hetekig, van akinek még hónapok is kellenek a teljes gyógyuláshoz.

 

Tudni kell, hogy a gerinc mellett lévő izmok akkor húzódnak meg és akkor gyulladnak be rendszerint, ha azok nem kellően edzettek, valamint a gerinc degenerációs problémáival is kapcsolatba hozható a „jelenség”. Nagyon nem mindegy tehát, hogy ezek az izmok mennyire erősek és terhelhetőek, valamint az sem, hogy milyen testhelyzetben végezzük napi dolgainkat, vagy hol töltjük pihenésünket.

 

Ami segíthet rajtunk, az a napi rendszeres séta, a hátizmok folyamatos és fokozatos edzése, erősítése, és az ülőalkalmatosság, ahol helyet foglalunk.

 

 

KUPON + 11 dolog, amit tudnod kell babzsákfotel vásárlás előtt! - HuppanjBele.hu
 

 

 

Ilyenkor is igazán jó szolgálatot tehet nekünk a babzsákfotel, persze nem a munkahelyen. (Meg kell jegyezni, hogy – sajnos – izomhúzódáskor nem is a munkával fognak telni napjaink. Kamikaze típusú egyéneket kivéve egy–két hét betegállomány garantált.)

 

Sokkal inkább pihenéssel töltjük az időt, a fájó izmot a legkisebb mértékben sem terhelve. Ugyanis a szervezet nagyon okos és intelligens „találmány”. Jelzi nekünk, ha valami nincs rendben, és a fájdalom pontosan egy utasítás tőle: „Hagyj békén!”

 

 

Miért tesz jót, ha babzsákban ülünk?

 

Legfőképp azért, mert igen jó alakformálódásának köszönhetően pontosan meg tudjuk találni azt a bizonyos egy–két centiméteres helyet, ahol megnyugodhat a hátunk, ahol nem érezzük azt a görcsös-égő fájdalmat, amit stílusosan szólva a hátunk közepébe sem kívánunk. Olyan pozíciót tudunk felvenni, ha belehuppanunk, (ilyenkor viszont inkább belemászunk) amilyet csak szeretnénk, mely nekünk ott és akkor éppen a legkényelmesebb.

 

Húzódnak az izmaid? Előzd meg babzsák fotellel! Babzsák Blog - Huppanj Bele.hu

 

Erősen ajánlott kipróbálni, úgyhogy ha most épp ezzel a problémával küzdesz és nincs még babzsák foteled (ami persze elég nehezen elképzelhető), akkor éppen itt az ideje beszerezned egyet!  Ha nincs gond a hátaddal, akkor pedig bátran huppanj bele egy ilyen fotelbe és olvass el egy jó könyvet, vagy nézz meg egy könnyedebb filmet. Vigyázz, mert ezt egyedül tudod megtenni a legkönnyebben, hiszen, ha otthonodban csak egy babzsák van, akkor nagy eséllyel kitúr onnan valaki, még mielőtt abban elterültél volna.

 

Ez egy nagyon jellemző dolog egyébként, mert a babzsák fotel valami olyasmihez hasonlítható, amikor több gyerek van egy játszótéren és mindenki a mászókát szeretné használni. Aztán az egyik kisgyerek átmegy hintázni, majd abban a pillanatban az összes többi rákap az ízére, és agresszív visítás közepette akarja elfoglalni a hinták valamelyikét.

 

Szóval a nappaliban elhelyezett babzsák fotellel is valami ilyesmi történik.

 

A hátfájásod amúgy – kis túlzással, de ebből a szempontból – még jól is jöhet, ha egyébként sosem adnak lehetőséget a használatára családtagjaid. Ilyenkor megértőbbek és akár órákat is eltölthetsz csak te az imádott babzsák fotelodban!
Nézd csak, itt találod őket.

 



 

* * *

 

Bízom benne, hogy kedvet kaptál a babzsák feelinghez!

 

Ezen az oldalon megtalálod a
11 DOLOG, AMIT TUDNOD KELL BABZSÁKFOTEL VÁSÁRLÁS ELŐTT!
című tanulmányt.

Már több mint 4.724 boldog vásárlónknak jelentett komoly segítséget.
Szerintem Neked is tetszeni fog!
Klikk a képre:

KUPON + 11 dolog, amit tudnod kell babzsákfotel vásárlás előtt – HuppanjBele.hu

... és máris a Tiéd lehet a

11 dolog, amit tudnod kell babzsákfotel vásárlás előtt című INGYENES Tanulmány!

és a

10%-os KUPON!

 

> Kérem a Tanulmányt és a Kupont! <

(Klikk a linkre vagy a képre!)

 

 

* * *

 

 

Szólj hozzá

Minden bejegyzés jóváhagyást igényel

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.