Hogyan válassz babzsákfotelt? 4.rész

Hogyan válassz babzsákfotelt? 4.rész

A "Hogyan válassz babzsákfotelt?" blogsorozat végére hagytam két fontos témát. Egyrészt a hamleti kérdés - lenni vagy nem lenni? Avagy öltöztesd-e rétegesen a babzsákfoteledet? Másrészt pedig egy jó tanács, amit ha megfogadsz, szinte az idők végezetéig biztosíthatod a gondtalan kényelmedet! Tarts velem!
Hogyan válassz babzsákfotelt? 3.rész Olvasás Hogyan válassz babzsákfotelt? 4.rész 5 perc Következő Babzsák és nyári szünet

A "Hogyan válassz babzsákfotelt?" blogsorozat végére hagytam két fontos témát. Egyrészt a hamleti kérdés - lenni vagy nem lenni? Avagy öltöztesd-e rétegesen a babzsákfoteledet? Másrészt pedig egy jó tanács, amit ha megfogadsz, szinte az idők végezetéig biztosíthatod a gondtalan kényelmedet! Tarts velem!

 

Tehát következzék először, a sorozat ötödik kérdése:

 

5. Belső huzattal, vagy belső huzat nélkül?

 

Babzsákfotel esetén a belső huzat biztonságot, könnyű tisztíthatóságot nyújt. Belső huzat nélkül valamint olcsóbb, de nem mosható.
Kétségtelen, hogy apróbb baleseteknél jól jön a belső huzat. Ha bármiféle előre nem látható "terrortámadás" következtében megsérül, netán kiszakad a külső huzat, a belső összetartja, megfékezi a Töltőanyagként használatos milliónyi apró Polisztirol golyó kijutását. A belső huzat még strapabíróbbá teszi a fotelt.
Arról nem is beszélve, hogy a külső huzatot könnyen leveheted, és kimoshatod, ha összekoszolódott. A hozat mosásáról viszont belső huzat nélküli kivitel esetén, le kell mondanod.
Itt jegyzem meg, hogy a Textilbőr huzatot ne tedd mosógépbe, baba törlőkendővel ápolhatod, vagy nedves ronggyal tisztíthatod.

Minden Huppanj Bele! babzsákra rendelhetsz utólag "Csak huzatot". Tökéletesen fog passzolni, a régi babzsákodra!


Ha később, pl. festés után, ha új színt kap a helyiség, vagy kinőtted pl. a "rózsaszín korszakodat", meguntad az anyagát, a színét, netán szeretnéd mégis kivinni magaddal a kertbe az almafa alá, akkor belső huzatos kivitel esetén rendelhetsz hozzá való új "Csak huzatot". Így könnyedén lecserélheted, újjá varázsolhatod.
Én a Belső huzattal készült babzsákokat ajánlom! Azt a kis felárat hosszabb távon bőven meghálálja.

 

 

+1 Tanács, amit még babzsákfotel vásárlás előtt jó, ha hallasz!


Fontos tudnod, hogy a Töltőanyagként használt polisztirol gyöngy a használat intenzitásának mértékében, idővel zsugorodni fog. Ez természetes velejárója a babzsák feelingnek.
Így aztán készülj fel arra, hogy előbb, vagy utóbb, de utántöltened kell a babzsák foteledet.
Persze nem kell ám az idők végezetéig utántöltögetni a babzsákodat! Általában max 2-3 utántöltésre van szükség. Ezt persze nehéz előre megjósolni, hiszen mindenki más-más rendszerességgel, intenzitással, testsúllyal használja, és ezek mind befolyásolják az utántöltés gyakoriságát, mértékét.

Mivel előbb-utóbb úgyis szükséged lesz Töltőanyagra az utántöltéshez, én azt javaslom, hogy már a babzsákfoteled megrendelésekor rendelj hozzá pár litert pluszba!
Így megspórolhatsz akár plusz 1 szállítási költséget!
Mert, ha nem XL Babot, vagy XL Párnát rendelsz, belefér a csomagba, és egyszeri szállítási költséget kell csak kifizetned. Vagyis megspórolod a későbbi utántöltéskor felmerülő szállítási költséget!
(Az XL Bab és az XL Párna olyan hatalmas, hogy nem fér a csomagba plusz Töltőanyag.)

 

Itt persze adja magát még egy kérdés!

 

Mennyi Töltőanyagot rendelj?


A legnagyobb babzsákfotelünkbe, az XL Párnába 500 Liter Töltőanyag kerül, mikor elkészítjük.
Azt javaslom, hogy a felnőtt babzsákfotelek egyszeri utántöltéséhez 100 - 150 Litert rendelj.
Gyerek babzsákokhoz 50 - 100 Litert.

A Puffokhoz akár 10 Liter is elegendő lehet, viszont a legkisebb rendelhető mennyiség 100 Liter.

 

 

KUPON + 11 dolog, amit tudnod kell babzsákfotel vásárlás előtt! - HuppanjBele.hu

 

 

Itt van egy újabb nagy félreértés!

Ugyanis sokan, a töltőanyagot súlyra kínálják, nem térfogarta. Ezzel az a baj, hogy a polisztirol gyöngy fajsúlya a gyártók szerint is, igen tág határok között mozog.
Az egyik neves gyártó adatlapján ez áll: 10-13 gramm/liter. Ez 100 liter esetén 1 kg - 1,3 kg. És arról még nem beszéltünk, hogy ahány gyártó, ahány alapanyag, és gyártósor, mind-mind más tömeg értéket produkál.
Ez önmagában nem tűnik nagy baklövésnek, de egy XL Párna esetén ez már jó 1,5 kg eltérést is mutathat. (Ami piaci értéken 3-4 ezer forint is lehet. Ebből pedig nemhogy a házhozszállítás költsége is kijön, de még marad is a zsebedben.)
Azt pedig könnyű belátni, hogy a babzsákfotel tulajdonságai között jóval fontosabb a méret (térfogat) és a kényelem, mint a súly.
Tehát Töltőanyagot térfogata alapján vásárolj, ne a súlya alapján! Azaz literre, ne kilogrammra!
Mert, ha súlyra vásárolsz, könnyen beleszaladhatsz abba, hogy az ajánlott súlyú töltelékkel a babzsákod még mindig kényelmetlenül "lapos" lesz.

 

Hogyan töltsd újra?


Segítséggel, és ne a szobába!
Erre is igaz, hogy egyedül nem megy. Kérj segítséget, mert a cipzárak óvatos széthúzása után, egyikőtök tartja a babzsák "száját", másikótok pedig érzéssel tölti bele a töltőanyagot. (Dupla huzatos babzsákfotel esetén értelemszerűen mindkét huzaton található cipzár, hogy a töltőanyaghoz hozzáférhess.)

Hogyan válassz babzsákfotelt? 4. rész
Ne aggódj, jó pár golyó mellé fog menni, ez egy ilyen sport. :) Épp ezért a lakás olyan helyiségében végezzétek, ahonnan könnyedén össze tudjátok porszívózni az elszabadult gyöngyöket. Majd cipzár behúz, huzat visszatesz, és olyan, mint új korában!

 


Úgy gondolom, hogy ezek a főbb kérdések, amiket még a vásárlás előtt jó átgondolni!
Bízom benne, hogy tisztábban látod a helyzetet, és hozzásegítettelek ezzel az anyaggal a számodra legtutibb babzsákfotel kiválasztásához!

Ha bármilyen kérdésed felmerül, kérlek itt a bejegyzés alatt írj, vagy szólj hozzá a dologhoz! Kíváncsian várom a további kérdéseiteket, hogy mi az amire esetleg nem gondoltam mégis fontos a vásárlás előtt?!

A világ legkényelmesebb helyét kívánom Neked! Meg jó sok, gondtalan láblógatást! :) Huppanj Bele!


 

A "Hogyan válassz babzsákfotelt?" sorozat részei:

  1. Szeretném kültéren is használni?
  2. Mekkorát válasszak?
  3. Melyik modellt válasszam?
  4. Milyen huzat anyagot válasszak?
  5. Belső huzattal, vagy belső huzat nélkül?
+1. Tanács, amivel szinte az idők végezetéig biztosíthatod a kényelmedet! 




 

 

* * *

 

Bízom benne, hogy kedvet kaptál a babzsák feelinghez!

 

Ezen az oldalon megtalálod a
11 DOLOG, AMIT TUDNOD KELL BABZSÁKFOTEL VÁSÁRLÁS ELŐTT!
című tanulmányt.

Már több mint 4.724 boldog vásárlónknak jelentett komoly segítséget.
Szerintem Neked is tetszeni fog!
Klikk a képre:

KUPON + 11 dolog, amit tudnod kell babzsákfotel vásárlás előtt – HuppanjBele.hu

... és máris a Tiéd lehet a

11 dolog, amit tudnod kell babzsákfotel vásárlás előtt című INGYENES Tanulmány!

és a

10%-os KUPON!

 

> Kérem a Tanulmányt és a Kupont! <

(Klikk a linkre vagy a képre!)

 

 

* * *

 

 

Szólj hozzá

Minden bejegyzés jóváhagyást igényel

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.